דיני משפחה
אנו מייצגים לקוחות פרטיים ועסקיים בכל הערכאות השיפוט השונות.
נעים מאוד, יגאל אבידן.
ברוכים הבאים למשרדנו, זהו מרחב שבו אנו עוסקים בעריכת דין ועוזרים לאנשים בבעיות המשפטיות שלהם. אנו גאים בכך שאנו יכולים להעניק ללקוחות ייעוץ מנוסה, מקצועי ומותאם אישית העונה על צרכיהם. צוות המומחים במשרד בקיא בתחומי דיני משפחה, צוואות וירושות. אנו יכולים לספק פתרונות המתאימים לצרכים הספציפיים שלכם, נשמח להעניק לכם ייעוץ משפטי מהשורה הראשונה.
קצת על דיני משפחה
- דיני משפחה הם ענף משפטי העוסק בזכויות וחובות הנובעים מהמעמד במשפחתי. ענף זה כולל מגוון רחב של נושאים : נישואין גירושין, ידועים בציבור, צוואות וירושות, מזונות ילדים ומזונות אישה, הסכמי ממון וחלוקת רכוש .
- נישואין הם מוסד חברתי תרבותי ודתי עתיק יומין, המוסדר בחוק בכל מדינות העולם החופשי. בישראל נישואין כדת משה וישראל יערכו בהתאם לדין הדתי באמצעות הרבנות לישראל, ונישואין בין בני עדות שונות יתקיים בהתאם לעדה הדתית אלה הם שייכים. הדין הדתי קובע את תנאי הנישואין, גיל הנישואין, תנאים להכשרתו של החתן והכלה וכן את הטקס רב הרושם הדתי של הנישואין. נישואין הוא חיבור משפטי בין בני הזוג, המעניק להם זכויות וחובות משפטיות , בישראל , בני זוג נשואיו חבים ביחד ולחוד לחינוך הילדים פרנסתם של כל בני המשפחה וכן להזניק זה את זו רוחנית וכספית.
- גירושין הם סיום הזוגיות בין בני הזוג, ההליך מתנהל בשלבים , אחד הסדר הגט וכן חלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג, משמורת על הילדים, מזונות ילדים ובמקרים מסוימים מזונות אישה עד לקבלת הגט, כלל הליכים הללו מוסדרים בהסכמים בין בני הזוג במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב, יתקיימו דיונים בבית המשפט לענייני משפחה, ולאחר ההסכמה או ההחלטה של בית המשפט ייגשו בני הזוג לקבלת גט מבית הדין הרבני.
- ידועים בציבור הם בני זוג שמבחירה או ממניעה לא נכנסו תחת ברית הנישואין, חיים במשותף ומקיימים משק בית משותף , זוגות אלו נהנים מחלק גדול מהזכויות של זוגות נישואין, בדרך כלל מומלץ לבני זוג לערוך הסכם ממון.
- מזונות זהו תשלום כספי חודשי המשולם על ידי הורה לילדיו, וזאת על מנת לספק להם את הצרכים הבסיסים , כגון: מזון ביגוד חינוך טיפולים רפואיים החוק בישראל, קובע כי אביו ואימו של הקטין חייבים במזונותיו , וזאת ללא כל קשר לעובדה בידי מי מוחזק הקטין.
- חלוקת הרכוש בני זוג לאחר הגירושין חולקים את הרכוש המשותף ולעיתים אף רכוש שהיה בידי מי מהצדדים בטרם הנישואין יחולק וזאת במידה ובני הזוג לא ערכו הסכם ממון בטרם נישאו.
- הסכם ממון מסדיר את האופן בו יחולק הרכוש בין בני הזוג ואלו נכסים יישארו אצל מי מהצדדים , החלוקה תתבצע על פי הלכת השיתוף שקבע בית המשפט , בשונה מהסדר של בני זוג נשואים שיבוצע באיזון משאבים.
הבלוג שלנו

האם ניתן לקבל את הפטר מחובות גם אם לא שולמו כולם?
רבים מהחייבים שנכנסים להליך חדלות פירעון שואלים את הדברים – "אם אני לא מצליח לשלם את כל החוב, האם עדיין אקבל הפטר?" במאמר זה נעמיק

האם ניתן להפסיק את ההליך חדלות פירעון לאחר תחילתו?
הליך חדלות פירעון אינו תמיד חד-כיווני. ייתכנו מקרים בהם החייב או הנושים מעוניינים להפסיק את ההליך, מסיבות שונות: שיקום כלכלי עצמאי, הסדר עם הנושים, או

הסכם הגירושין שלכם תקף? 3 דברים שעלולים להפוך אותו ללא חוקי
רבים סבורים כי חתימה על הסכם גירושין גם כאשר קיבל תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט – הוא סופי! מחייב ובלתי הפיך. ואכן,

המדריך שיציל אותך מהליך גירושין יקר – טעויות שאסור לעשות
גירושין הם לא רק פרידה רגשית – הם גם חוקיים, כלכליים ומשפחתיים מורכבים. לא מעט אנשים נכנסים להליך הגירושין כשהם מונעים מרגש, פשוט להבין את

ההבדל בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה
איך מתנהל ההליך, מה ההבדלים – ומתי כדאי לבחור בכל אחד מהם? כאשר זוג מחליט להיפרד, או כאשר נוצר סכסוך במשפחה – עולה שאלה משפטית

פשיטת רגל בחוק הישן והחוק החדש : הזדמנות לשיקום כלכלי
פשיטת רגל, או כפי שהוא מכונה כיום בישראל חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי , הוא מצב משפטי שבו אדם או תאגיד אינם מסוגלים לעמוד בהתחייבויות